marți, 18 iunie 2013

Inspiratia vine azi din natura


E vara si e liber la petrecut vremea in afara casei. La tara, la mare, la munte, prin paduri, in parcuri, in gradina sau livada.
In aceasta perioada si nu numai, ne plac indeosebi potecile prafuite, mai putin batatorite in detrimentul aleilor asftaltate, trotuarelor sau autostrazilor. Potecile serpuiesc increzatoare pe damburi printre copaci, fara sa stii ce urmeaza si asta anima spiritul de aventura.

Unde gasesti poteci accesibile pentru parinti si copii in Bucuresti?
Cam peste tot. In Gradina Botanica (la stanga de sere), in Parcul Carol (in stanga si dreapta lacului, de-a dreptul prin padurice), Parcul Tineretului etc.

Daca-i mic-mic prichindelul tau, te invitam sa pornesti la drum, cu el la purtator (exista o multime de produse in acest sens) sau chiar in carucior (din cand in cand o aventura all-road pica la fix pentru procesul de stimulare senzoriala a bebelusului). Daca-i un pic mai mare, luati-o la picior la plimbare sau la fuga sau la motor.

Terenul accidentat cu radacinile copacilor la suprafata, cu urcusuri si coborasuri ametitoare pentru copii se transforma indata intr-o cursa cu obstacole numai buna pentru piticul tau. Lasa pentru vreme rea cursele de obstacole de interior cu perne, scaune si pilote. Acum e vremea sa va mobilizati, sa va puneti proviziile de apa si fructe in rucsac si sa porniti pe poteci. Furnici, gaze, conuri, frunze, plante, trunchiuri de copaci, radacini, nisip, arome de padure - dupa cum va spuneam Explorare si Stimulare Senzoriala.

Vrum, vruuum prin Gradina Botanica (recomandarea zilei).


Inspiratie la distractie.


www.motherhood.ro





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu