luni, 22 iulie 2013




Cand mamele se transforma in zane


           Acum doua zile, intr-o dimineata, in masina, la stop, asteptand sa se faca verde cat mai repede, dau sa mai strang din jucariile si hartiile copiilor insirate pe scaunul din dreapta. Gasesc o caseta mica, din plastic roz, de pe care Barbie imi zambeste vesela si relaxata. Ma uit inauntru si ce gasesc face sa imi cada fata (inteleg acum zambetul ascuns al lui Barbie).


Transcript: Draga Zana Maseluta, de ce nu ai venit? Alessia

Dupa cum stiti sau o sa aflati cand va vine randul, cazutul dintilor de lapte este un spectacol in multe acte ( matematica simpla: cati dinti sunt de cazut, atatea acte). Ravasul de fata se refera la al treila act, cand Zana Maseluta pur si simplu a uitat sa lase un semn de admiratie pentru curajul si darzenia manifestate pe scaunul lui Sorin - medicul stomatolog 

Si cum fiecare greseala facuta cu voie sau fara voie, cu vorba, gandul sau fapta (cum zice preotul) este o lectie de invatare si inspiratie sa fim mai buni, am realizat ca nu-i vreme de pierdut. In Zane nu va crede pe veci, ci Acum si Aici, la varsta asta. Si atunci, de ce sa-i tulbur credintele magice ale copilariei?! Au si ele farmecul si rolul lor, ii ajuta sa pe copii sa se autodepaseasca, sa se inspire la randul lor din modelul pe care acestea il ofera.


   Obs.:    Zana i-a scris Alessiei la calculator, ca si acolo, pe taramul lor, tehnica avanseaza. Si in plus, copilul imi cunostea scrisul si as fi dat-o si mai tare in bara daca m-ar fi prins.


     Zana Maseluta s-a ocupat de toate detaliile estetice si organizatorice ale misiunii sale.


Ursul, Zana Maseluta si copilul.


Recunosc ca de fiecare data, in aceste initiative participa si tatal. Daca eu sunt Zana Maseluta, el cine este?



Cand greselile ne inspira!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu