vineri, 8 iulie 2016

9 motive pentru care să nu ratezi Dino Parc Râșnov în această vacanță

     Știam de ceva vreme de el și asta din multe surse, dar abia în urmă cu două zile am reușit într-un final să ajungem aici. Ne-a scos cu totul din cotidian. Deși, ne-am dus cu gândul că nu prea avem ce face în afară de a vedea niște reproduceri de dinozauri, așteptările ne-au fost cu mult depășite. În primul rând, Dino Parc Râșnov, că despre el e vorba, e genul de parc în care vă puteți petrece o zi întreagă de dimineață până seara, fără să vă plictisiți. Nici voi, nici copiii voștri. Platyhystrix, Dimetrodon, Pareisaurus, Ceoelophysis, Diplodocus și alți dinozauri sunt perfect încadrați în pădure. Mi-am imaginat de vreo câteva ori cât de rapid aș fi zbughit-o dacă aș fi trăit în acele vremuri. Mai ales că pe fundalul pădurii e o coloană sonoră impecabilă cu șuierăturile și răgetele dinozaurilor (nimic de speriat, fie vorba între noi).
În al doilea rând, pentru că aici e un parc de joacă de vis. Design-ul structurilor de lemn pentru jocurile fizice de echilibru și alte provocări este unul spectaculos și original. 
Pe bune că Dino Parc e formula perfectă a unei zile de vară petrecute la munte: dinozauri, răcoarea pădurii, loc de joacă, ateliere de pictat și modelaj, jocuri interactive, informații, cinema, parc de aventură, bănci comode, leagăne, terasă. 

Singura recomandare: Nu vă grăbiți. Luați-vă tot timpul din lume pentru a vă bucura de experiența parcului. Chiar dacă asta înseamnă 5-8 ore.


1. Peste tot, veți observa indicatoare care să vă ajute să vă orientați în interiorul parcului. Da, organizarea și structura sunt la înălțime aici.



2. Mențiuni de bun simț, neapărat de luat în seamă și respectat. Mai erau vreo 2 dinozauri cu ghearele rupte de copii.



3. Înainte de a vizita zona cu dinozauri, câteva minute pentru activarea fizică a copiilor cad la țanc. Îmi place să zic că aceste provocări fizice îi injectează pe copii cu siguranța, forța și curajul de care au nevoie mai ales când se confruntă cu noul și imprevizibilul.





4. Și acum, la pas, după dinozauri, prin pădure. Fiecare dinozaur, prezentat simplu și la obiect. Nu i-am numărat câți sunt în tot parcul, dar sunt mulți. Iată câțiva dintre ei mai jos. Nu aș vrea totuși, să vă răpesc senzația de a îi descoperi și a vă lăsa uimiți de aceste exemplare în viața reală a parcului.







5. Jocuri active pentru a-i ține în priză pe copii și pentru a-i stârni să afle cât mai multe lucruri despre viața dinozaurilor.



6. La final de traseu, alte și alte chestii faine de joacă. Joacă și iar joacă!



7. După mai bine de 3 ore petrecute în parc, ne ia cu foame și ne îndreptăm înspre restaurantul parcului, cum altfel decât având un nume bine ales - Papazaur. 


8. Câte chestii mai sunt încă de făcut aici?!


9. Dacă vă întrebați cam câți bani veți scoate din buzunar pentru această experiență, ei bine, iată și câteva detalii financiare: bilet intrare copii = 22 lei, bilet intrare adult = 28 lei. Cheltuieli suplimentare veți avea pentru atelierele de pictură, secțiunea cu lasere, escapadă și desigur, restaurant. 
 Nouă ne-a plăcut la maximum și cu greu am reușit să plecăm din parc.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu