luni, 13 octombrie 2014

Signs of Maternal Love


     Pe Madalina Andronic am cunoscut-o prima data la Viscri 125, printr-o creatie de a ei, un carusel ornamental absolut uluitor, facut dintr-o combinatie de materiale naturale cu lemn si portelan pictat de ea insasi. Am tinut cu tot dinadinsul sa o intalnesc si in persoana, iar la scurt timp de la reintoarcearea din vacanta am pus cap la cap toate detaliile organizarii unei intalniri.
    Madalina Andronic este cea mai tare ilustratoare a momentului (http://www.madiandronic.com/http://de-adevaratelea.blogspot.ro/), s-a specializat in artele frumoase la Camberwell College of Arts, avand proiecte internationale de mare mare avengura. Este fina si sensibila, exigenta cu sine insasi si o promotoare a frumosului nascut din lucrul mainilor. Unele dintre cele mai cunoscute creatii ale sale sunt ilustratiile realizate pentru mai multe carti, dintre care amintim aici - Dulciuri de poveste (Olivia Steer), The Princess and the Goblin (George MacDonald) etc. 
     
     De mult timp cochetam cu ideea un atelier in care gravidute si mamici de bebelusi mici-mici sa confectioneze cu ajutorul unui artist, unui specialist in artele frumosului, jucarii pentru copiii lor. Dar nu orice jucarie, ci una in care ea - creatoarea - mama sa puna toata dragostea si indemanarea ei, felul in care isi reprezinta mental copilul si ce inseamna el pentru ea. Pe scurt, o jucarie cu un aspect extrem de atragator si investita cu o infuzie de emotie. O jucarie creata de mama pentru copilul din pantecele sau din bratele ei. O jucarie care sa fie parte din ea si care sa-l insoteasca pe puiul mic pretutindeni unde el are nevoie de ea. O jucarie cu care va creste si cu care va trece prin diferite etape de dezvoltare. 
     In psihologie, se numeste obiect/ jucarie de tranzitie pentru ca treptat copilul o va asocia mental cu o persoana specifica, in acest caz cu mama, cand nu este fizic prezenta, asa cum se intampla in timpul somnului, cand bebe doarme separat de mama, cand ea se reintoarce la serviciu sau lispseste din diverse motive (ex.: iese in oras - (da! este permis), se imbolnaveste si necesita internare ori cand copilul ramane intr-un mediu nou (ex.: gradinita, vacanta etc). In multe situatii, obiectul de tranzitie este chiar paturica copilului, care ii ofera senzatii de moliciune si confort asemeni mamei, iar ca alternative la paturica sunt jucariile pufoase, perne, papusi. Potrivit cercetarilor efectuate de Passman - 1977, copiii familiarizati si atasati de un astfel de obiect/ jucarie de tranzitie sunt mai relaxati (nivelul de relaxare fiind masurat prin ritmul cardiac si  tensiunea arteriala) cand merg la medic (pentru consultul medical periodic) decat cei care nu au o astfel de jucarie.
     O jucarie care poarta iubirea materna si care e cu el cand se simte speriat, anxios, cand ii este dor de mami a lui, cand este in proces de diferentiere si separare de ea. Si toti bebelusii ajung aici, pentru ca incepand cu varsta de 5-6 luni ei fac un salt in dezvoltarea psihoemotionala si incep procesul diferentierii de figura de atasament. Este o provocare si pentru copil si pentru mama. Anunta celebra Anxietate de Separare! 
     Asadar, ne-am mobilizat si am configurat un workshop in care se vor intampla toate aceste lucruri minunate, iar mamicile participante se vor conecta autentic prin procesul creatiei, cu copiii lor. Este ca si cum ar vorbi aceeasi limba: copilul iubeste jucariile si joaca, iar mama tocmai cu asta se ocupa, ceea ce este fantastic.

Info workshop: office@motherhood.ro



Detalii organizatorice Workshop Signs of Love - My First Buddy by Madalina Andronic & MotherHood Center:

- Sambata 18 Octombrie 2014, ora 10:30 - 12:00
- Pentru o desfasurare impecabila, grupul va fi limitat - 10 persoane. Atelierul este destinat exclusiv gravidutelor, indiferent de trimestrul de sarcina, si mamelor de nou-nascuti. Si stiti cum ne place sa se intample experientele la Motherhood Center: Learning by Doing and Feeling! In prima jumatate de ora, va voi povesti despre cat de importanta este jucaria de tranzitie in procesele de atasament si separare din familie, urmand ca timp de 1h sa lucrati practic cu Madalina pentru confectionarea jucariei. Este un atelier pentru mamici (viitoare/ actuale) si nu unul cu activitati si jocuri pentru bebelusi. De aceea, pentru a va putea dedica exclusiv procesului creativ-artistic cel mai bine este ca bebe sa ramana acasa, cu tati. E la fix, au si ei astfel, timpul lor, iar tu pe al tau cu noi, intr-o ambianta tip piano-cafe chiar la Motherhood. 
In cazul in care daca si daca nu ai aceasta posibilitate, poti sa-l iei cu tine.
Fiecare mamica confectioneaza si pleaca acasa cu o jucarie pentru puiul ei! 
Punem totul la dispozitie.
- Taxa de participare: 120 lei/ persoana. Taxa acopera cheltuielile cu materialele necesare confectionarii jucariilor, cheltuieli de protocol, fotografii.
- Locatie: sediu Motherhood Center - Al. Solca nr. 8, sector 5 (zona Eroii Revolutiei).





Inspiratia vine din ce gasesti in tine!





Cuvinte-cheie: Motherhood Center, gravide, mamici, bebelusi, nou-nascuti, ateliere mamici, Madalina Andronic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu